Dit jaar staat op Nekka Buurman centraal. De organisatoren hebben opnieuw een knappe affiche samengesteld.

Koen (Nekka-Nacht voorzitter) onderstreepte vandaag in de KBC-toren het belang van het Nederlandstalige lied. Hij verwees hij ook graag naar hun aanwezigheid op het recente folkfestival (wat daar nog van 'folk' van overblijft) van Dranounter.


De gasten die Buurman heeft uitgenodigd zijn niet de minsten en ieder van hen zou maar al te graag op deze affiche hebben gestaan. Allemaal klasbakken, meesters in hun eigen stiel, enfin, gewoonweg de kunstenaars van beeld en verbeelding.

Zo staat er op de affiche de prins van het Vlaamse lied Raymond Van het Groenewoud, Stef Bos, Kommil Foo, uiteraard Yevgueni, maar ook Senne Guns, de mooie dames van Laïs, Stijn Meuris en het Nederlandse BLØF prijken op de affiche. Een fanfare die Geert ergens toevallig op straat aan 't werk zag en daar zodanig van onder de indruk geraakte, die mochten hier ontbreken. Dus ook straatmuziek van Fanfare 'T Akkoord.

Hou je alvast maar klaar voor nummers die het publiek zullen passeren maar waarbij het eerst wel even best de adem inhoudt.
Als afsluiter van de meeting omgorde Geert zijn haast uiteenvallende (zijn houten gitaarkist hing vol sterke kleefband om ze bijeen te houden) akoestische gitaar en besloot met een intieme moment van bezinning.

Afspraak op 25 april in de Lotto Arena waar je kunt smullen van een portie muziek die alleen maar door de 'Allergroten van het Nederlandstalige lied' kan gemaakt worden.

Praktische info:  Zitplaatsen
1° categorie: 38 €
2° categorie: 33 €
3° categorie: 28 €

Staanplaatsen : middenplein: 23 €.   Inclusief reserveringskosten. Met uw toegangskaart kan u gratis gebruik maken van de trams en bussen van De Lijn in Antwerpen

Kortingen,
KBC-cliënten, groepen vanaf 20 personen, leden van de Gezinsbond en het Davidsfonds genieten een korting. Kortingen zijn niet cumuleerbaar.

Te bestellen via Teleticket Service op 070/345.345
Nl: 0900 45 000 45
Int.: +32-34-0000-34
www.nekka-nacht.be

Tekst/foto's: Alfons Maes © NNieuws.